گزارش دوره بازآموزی ACA

به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی linkedin

پیرو برگزاری اولین دوره تخصصی آموزشی دره نوردی زیر نظر آکادمی دره نوردان امریکا و به مربی گری آقای “ریچارد کارلسون”، موسس و مدرس انجمن دره نوردان آمریکا که آذر ماه سال 91 به همت دوستان اصفهانی و با حضور دره نوردانی از شهرهای مختلف،در اصفهان برگزار شد، مهر ماه سال جاری و به همت آقای امیر جلوانی که از پیش کسوتان دره نوردی و حاضرین در دوره مذکور بودند و همچنین مدرس افتخاری انجمن دره نوردان امریکا نیز می باشند،یک دوره باز آموزی سه روزه برگزار شد. در این دوره سه روزه، تمامی مباحث دو دوره قبلی، یعنی ART Of Canyoning (هنر دره نوردی) و CRT (تکنسنین امداد و نجات دره نوردی) به طور کامل مرور گردید.

روز اول دوره به مرور فیلم های ضبط شده از دوره قبل و مباحث تئوری شامل بحث و گفتگو در مورد  درجه بندی دره ها، مرور کوتاهی بر گره های رایج در دره نوردی،ویژگی های کارگاه های دره نوردی و همینطور اتفاق نظر در مورد مباحثی که قرار بود در روزهای آتی به صورت عملی تمرین شود،گذشت.

روز دوم به مرور عملی تکنیک ها، توسط تمامی افراد حاضر در دوره و تحت نظارت آقای جلوانی سپری شد،این تکنیک ها عبارتند از:

انواع مختلف حمایت (belay) شامل تکنیک های حمایت با یک/دو طناب و یک/دو نفر

تعداد نفرات ماتریس حمایت

Self belay by second rope Top rope belay 2 تعداد طناب

Self belay Bottom belay 1

تکنیک های عبور از گره با استفاده از ابزارهای مختلف و به روش های متعدد

تکنیک های صعود با استفاده از ابزارهای مختلف و به روش های متعدد

تکنیک ها وکاربردهای مختلف ابزارهای Totem و VT Prusik

انواع مختلف کارگاه های آزاد شونده و استاتیک با یک/دو طناب

روز سوم نیز به مرور عملی تکنیک های زیر و همچنین انجام دو مانور امداد و نجات در داخل دره گذشت.

تکنیک ها عبارتند از:

تبدیل تمامی انواع کارگاه های Static شامل Toss & Go, Static block و Stone knot به کارگاهای بالاکشی ( hauling) و پایین دهی (lowering)

پایین دادن با استفاده از کارگاه های آزادشونده (releasable) شامل

 releasable block, Munter-mule و Jester  و تبدیل آنها به کارگاه های بالاکشی

تکنیک های امداد تماسی (contact rescue) شامل انواع مختلف Pick-off:

  • Tandem rappel: فرود دو نفری امدادگر و فرد مصدوم ، میتواند به دلیل ترسیدن فرد و یا جراحت سطحی فرد باشد.
  • Tandem rappel: در این عملیات، نفر سومی وجود دارد که امدادگر و مصدوم را پایین می دهد. در این حالت هر دو دست امدادگر برای رسیدگی به مصدوم آزاد است. امدادگر و مصدوم توسط یک گره 8 وسط طناب به یکدیگر متصل می شوند.
  • Hero pick-off: مصدوم روی طناب گیر کرده و امدادگر با یک طناب دیگر فرود میرود و پس از  انتقال مصدوم به طناب خود، دو نفری فرود میروند.
  • Team pick-off: مصدوم روی طناب گیر کرده، یک نفر از روی کارگاه امدادگر را پایین میدهد تا پس از رسیدن به مصدوم و آزادسازی وی، هر دو را پایین دهد.
  • Tensioned rope pick-off: مصدوم روی طناب گیر کرده  و طناب دیگری در اختیار نداریم. در این حالت، امدادگر بر روی طناب باردار فرود میرود و پس از آزادسازی مصدوم، دو نفری فرود میروند.

مانور اول امداد با این سناریو که  پس از دو فرود فرد دچار شکستگی شدید پا شده بنابراین تیم پس از بسکت کردن وی توسط زیرانداز و طناب، وی را به بالای دره منتقل کردند. در مسیر آنها تا بالای دره، آنها مجبور به صعود از دو فرود 10 و 20 متری بودند که شامل صعود از غرقاب، بالاکشی توسط طناب راهنما و عبور از چندین تراورس بود که در هر مورد، از تکنیک خاصی برای عبور از آن قسمت استفاده شد و تیم به خوبی این عملیات امداد را به پایان رساند و مصدوم به بالای دره منتقل شد.

مانور دوم نجات با این سناریو که فرد در جایی از دره دچار شکستگی شده که تنها دو فرود تا انتهای دره باقی مانده است و بنابراین تصمیم بر این شد که مصدوم پس از بسکت کردن، پایین داده شود. دو فرود 10 و 20 متری با تکنیک های مختلفی نظیر فرود بر روی طناب راهنما به اتمام رسید و مصدوم به پایین دره منتقل شد.

در این مانورها،تیم از هماهنگی بسیار خوبی برخوردار بودند به طوری که هر کارگاه پایین دهی و یا بالاکشی، دارای یک فرمانده و یک ناظر بود که مسئولیت اعضای مختلف را مشخص می کردند و بر عملیات نظارت کامل داشتند و اتمام موفقیت آمیز این عملیات، حاصل کار تیمی بسیار خوب تمامی اعضا بود.

نفرات شرکت کننده:

خانم ها: پگاه فرجیان- محبوبه شایان- فوژان صادقی- تینا اندایش

آقایان: حسین جهانبازی- محمد روحانی- احمدرضا ریاحی- محمد چاووشی- محمدرضا احمدیان و آقای امیر جلوانی به عنوان مربی و برگزار کننده دوره

مدت دوره:  3 روز از تاریخ 24/7/92 الی 26/7/92

محل برگزاری: اصفهان – مباحث تئوری در فتر آقای جلوانی و مباحث عملی در جاده اصفهان-شهرضا در گردنه لاشتر برگزار شد.

مجموعه دره و دره نوردی ایران با هدف گسترش دانش فنی و ارتقا سطح علمی ورزش دره نوردی با همکاری فدراسیون دره نوردی ایران با تلاش متخصصان این رشته فعالیت خود را در سال 1385 آغاز نموده است .

اشتراک در خبرنامه ایران کنیون

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit